Poveste în dar



În perioada 1-3 aprilie, Asociaţia „Şcoala Vocaţională A treia cafea” organizează la Clubul Ţăranului (MŢR), din Bucureşti, evenimentul umanitar “Poveste în dar”, susţinut de Asociaţia Tineret în Acţiune şi parte a campaniei de promovare a lecturii “În căutarea cititorilor celebri”, iniţiată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Pe perioada celor trei zile vor avea loc spectacole, ateliere de creaţie, expoziţii cu vânzare de fotografie, arte plastice şi decoraţiuni recycleart. Toate fondurile obţinute în cadrul evenimentului vor fi donate pentru o cauză umanitară.

Evenimentul “Poveste în dar” îşi propune promovarea poveştii unui copil care caută sprijin pentru a-şi împlini vocaţia, confruntându-se atât cu dificultăţi financiare, cât şi cu prejudecăţi sociale faţă de etnia din care face parte. Angelo Mădălin Năstase, un copil în vârstă de 8 ani, de etnie rromă, este elev în clasa a II-a B la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa. Studiază vioara de la 5 ani şi este pasionat de tot ceea ce înseamnă muzică. Visul lui este să ajungă un mare violonist, însă în acest moment riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului. Are vreo şansă să reuşească dacă învaţă în frig, fără să aibă ce mânca sau ce îmbraca? Are vreo şansă chiar dacă studiază câte 3 ore pe zi? Chiar dacă promite mult? Noi vrem să credem ca DA. Povestea lui merită un final fericit! Împreună, putem aduce speranţă şi bucurie în viaţa lui Angelo.
Miza proiectului este una vocaţională, propunându-şi susţinerea solidarităţii şi promovarea toleranţei între tineri, în special în vederea consolidării coeziunii sociale.




Evenimentul este precedat de un numar de ateliere de creaţie la care vor participa gratuit liceeni şi studenţi cu aptitudini pentru arte plastice, actorie, scriere de poveşti şi recycleart.
Atelierele de creaţie:
– Atelier de scriere de poveşti, coordonat de Monica Brânduşescu.
– Atelierul de teatru, coordonat de Francesca Dogaru
– Atelierul de ilustrat poveşti, coordonat de Georgiana Vlahbei
– Atelierul de recycleart, coordonat de Oana Popescu

Rezultatele acestor ateliere – poveşti scrise, pictate, modelate sau puse în scenă – vor fi prezentate publicului în cadrul unui expoziţii cu vânzare, în perioada1-3 aprilie, la Clubul Ţăranului, iar fondurile obţinute în urma acesteia vor fi direcţionate către tânărul violonist.


Vă aşteptăm alături de noi la evenimentul "Poveste în dar" pentru a contribui fiecare cu o nouă filă la povestea lui Angelo. Chiar şi simpla ta prezenţa acolo, va arată că îţi pasă, că eşti dispus să oferi măcar o fărâma din povestea ta pentru visul unui copil frumos.

Fiecare pariticipant va putea creea în cadrul târgului o poveste personală scrisă, pictată sau modelată în lut, va putea asista la piesele de teatru incluse în program şi va viziona expoziţiile inedite de fotografie, pictură, poveşti şi recycleart realizate în cadrul proiectului “Poveste în dar”.


Vă aştept şi eu cu drag vineri, 2 aprilie, de la ora 11.00 în curtea muzeului pentru un atelier de ilustrat poveşti, în aer liber !


p.s. mulţumesc minunaţilor participanţi la atelierul de ilustrat poveşti, elevi în Mihai Viteazul, pe care mă bucur mult că i-am cunoscut şi pe care vă invit să îi cunoaşteţi şi voi, prin intermediul lucrărilor lor, expuse în cadrul acestui târg!

tabloul Lorenei

Antonia

Alexandra

Un comentariu:

  1. iertare, iertare, stiu ca e nepotrivit comentariul meu aici (il puteti sterge, stimata doamna :D), dar ati fost premiata pe domnul meu blog :D

    RăspundețiȘtergere